Duguláselhárítás menete és ára
Társ oldalaink:

Duguláselhárítás menete és ára

Duguláselhárítás menete és ára

A duguláselhárítás menete és ára nagyban összefügg egymással, hiszen a feladat elvégzésének függvénye az ár. Az ingatlanokon belül létrejövő dugulások elhárítása minden ház és lakástulajdonos számára kiemelkedő fontossággal bír. Először mindenki a házilagos módszerekkel próbálkozik, de sokszor bebizonyosodik, hogy ahelyett, hogy megoldanánk a problémát, még rontunk is az állapotokon. A szaküzletek polcain számtalan csodaszer megtalálható, de ezek nem oldják meg véglegesen a dugulásokat. Súlyos helyzetekben mindenképpen javasolt szakember segítségét kérni.

Ma már nem szükséges falat bontani ahhoz, hogy egy makacs dugulást elhárítsunk. A bontás nélküli duguláselhárítás jóval olcsóbb megoldás, mint amikor a falak is kibontásra kerülnek, hiszen ebben a helyzetben nem kell a felújítási munkálatok kifizetni.

A szakember a helyszínre érkezve először felméri a kárt, majd elvégzi a kamerás cső- és csatornavizsgálatot. A vizsgálat végére pontosan kiderül, hogy a problémát hol kell megszüntetni és hol szükséges a beavatkozást elvégezni. A szakember meghatározza a gócpontot és egyben megnézi, hogy van-e csőtörés vagy esetleg a csatorna kiépítése nem megfelelő. A nem megfelelő lejtésű rendszereknél gyakoriak a dugulások. A kamerás vizsgálat kicsit többe kerül, de ennek segítségével talán könnyebben kideríthető, hogy mi okozhatja a dugulásokat. A kamerás vizsgálatról minden esetben videó felvétel készül, amelyből a tulajdonos is kap egy másolatot. Amennyiben nem az ingatlanon belül történt a dugulás, hanem a kertben, már a csatornarendszerben, úgy annak egyik legjellemzőbb oka a gyökérzet benövése, amely tönkre tudja tenni a teljes csatornahálózatot. Ezt minél előbb orvosolni kell, hiszen a gyökérzet növekedésével a gond is nagyobb lesz.

A duguláselhárítás ára nagyban függ attól, hogy milyen probléma okozhatja a dugulást. A csövek cseréjekor, a benövések megszüntetésekor bizony keletkeznek költségek, amelyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartani. A munkadíj minden esetben befolyásolni fogja a végösszeget, hiszen nem mindegy, hogy a szakember hány óra alatt tudja a problémát megszüntetni. Az kiszállás a legtöbb esetben ingyenes és a jó hír, hogy a nap 24 órájában elérhetők a szakemberek. A dugulások általában a hétvégi időszakban jelentkeznek, amikor az egész család otthon van, és folyamatosan használatban vannak a lefolyók. Gyakoriak a téli időszakban előforduló problémák is, hiszen sokszor a nem megfelelő mélységben elhelyezett csövek befagynak. A telefonos kapcsolatfelvétel során törekedjünk arra, hogy a szakember minden kérdésére pontos és kielégítő választ adjunk, hogy fel tudja térképezni a probléma nagyságát akár egy előzetes árajánlathoz is.