Duguláselhárítás a legnagyobb kihívás egy szakembernek
Társ oldalaink:

Duguláselhárítás a legnagyobb kihívás egy szakembernek


A duguláselhárító szakember csak megfelelő szakértelem mellett képes boldogulni a modern csatornarendszerekkel, hiszen ezek igen összetettek és bonyolultak. A duguláselhárítás a nap 24 órájában megrendelhető, hiszen az elhárítást azonnal meg kell kezdeni, ennek a feladatnak az elvégzése nem várhat. A nonstop elérhető szolgáltatás csak korszerű eszközökkel történik.

Több fajta dugulás is keletkezhet egy ingatlanon belül. Lehet kültéri, de beltéri is az adott dugulás. A beltéri dugulásokat sokan házilagos módszerekkel kezdik el megoldani, de ez sokszor inkább árt, mint használ. Kültérben a duguláselhárító szakember a csatornákban lévő dugulást számolja fel. A víz a csatornában nem tud lefolyni és akár a ház falain is lefolyhat. A szigetelések ezekben az esetekben sajnos tönkre mennek. A csővezeték közelébe ültetett fák gyakorta a benövésekkel szabályosan megrepesztik a vezetékeket, ilyenkor a csőtörés borítékolt.

A beltérben kialakuló dugulások általában a konyhában, a mosogatónál alakulnak ki. Ezt követik a fürdőszobai és a WC dugulások. A WC-ben általában a nem odaillő tárgyak okozhatnak dugulást. A mosdókagylónál, a kádnál és a zuhanykabinnál a szőr és a hajszál okoz dugulást, míg a mosogatónál a zsíros lé. Legtöbbször egy folyamat vége a dugulás, hiszen a zsír lerakódik és a hajszálak is lerakódnak a csövek falain, amíg végül már egyáltalán nem tud lefolyni a víz. A vegyszerek csak még jobban elősegítik a dugulás kialakulását, ezért ezekkel csínján kell bánni. A víztakarékos vécéknél gyakoriak a dugulások, hiszen a teljes kiürítés soha nem történik meg. A duguláselhárító gépek - amelyekkel a szakemberek érkeznek – mindenfajta dugulást képesek elhárítani. A csatornavizsgálat pedig lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározzák a dugulásokat helyét, ha azt az első pillanatban nem is lehet észrevenni, így célzottan lehet a problémát kezelni. A gépek között megtalálható a csőgörény is, amely talán sokak előtt ismert. Azonban kevesen tudják, hogy a szakszerűtlen csőgörényezéssel akár az egész rendszert tönkre lehet tenni. Inkább hívjunk szakembert, ha nagyobb dugulásról van szó.
A ki meg tudja maga is csinálni a vízvezetékeket azoknak érdekesek lehetnek az ezzel kapcsolatos állas hirdetések is: Jooble