A fürdőszoba felújítás következő lépése az előkészületek megtervezése
Társ oldalaink:

Fürdőszoba felújítás, átalakítás

Fürdőszoba

A fürdőszoba felújítás bizony anyagi ráfordítás nélkül nem megoldható. Minden esetben olyan tervekkel kell előállni, amelyet a pénztárcánk is elbír. Pontos kalkulációval, szükség esetén kompromisszumos megoldásokkal a tervet tartani lehet. A tehetősebb családoknál nem ritka, hogy lakberendezőt kérnek fel a tervek elkészítésére, de mi magunk is elkészíthetjük a terveket. A neten számtalan ötletet lehet elcsípni, de természetesen a szerelő szakemberek is segítséget nyújthatnak már a tervezés során.

A fürdőszoba felújítás következő lépése az előkészületek megtervezése:

A felújítási munkálatok során a fürdőszoba használhatatlan lesz, így ez némi tervezési feladatot igényel a család összes tagjától. A tervezés során a feladatok elvégzéséhez érdemes az időt is meghatározni, így tisztán láthatjuk majd, hogy hány napig vagy hétig kell nélkülözni a fürdőszobát. Az elkészülést befolyásolja a felhasznált anyagok száradási ideje, a takarítási idő és még az előkészület is.

Hívjunk szakembert!

A szakember kiválasztása talán a legfontosabb lépés, hiszen a munkálatokat bízhatjuk generál kivitelezőre, vagy szakemberekre. Amennyiben a szakembereket választjuk, úgy jelentős szervezési munka fog ránk hárulni, erre jobb felkészülni. Generál kivitelezőnél semmi teendőnk nem lesz, hiszen ő lesz a felelős a fürdőszoba felújítás minden munkálatáért.

A burkoló feladatai:

A tervezés után a szakemberrel mindenképpen szükséges egyeztetni, hiszen sokszor az álmok nem kivitelezhetők. Amennyiben nem szeretnénk átázott falakat, átgondolatlan elhelyezést inkább egyeztessünk le minden lépést a burkolóval. A zuhanyzó lefolyó magasságának problémája nagyon sokszor előkerül, hiszen a vízszerelő mindig magasabbra építi be, mint azt kellene. Pontosan tudni, kell, hogy mekkora kádat, vagy milyen magas zuhanytálcát lehet behelyezni.

A kritikus helyeket még burkolás előtt el kell látni vízszigeteléssel. A fürdőszoba felújítás során több szakma is képviselteti magát, így a gondos tervezés és a feladatok ütemezése elkerülhetetlen. Ma már egyre nagyobb divat a fürdőszobai hangulatvilágítás, így ha ebben gondolkodunk, akkor azt már eleve be kell terveznünk, hiszen ezek a fürdőszoba falába kerülnek beépítésre a falfülkékbe. Fontos gondoskodni a fürdőszoba megfelelő szellőztetésére is, hiszen ha ezt nem tesszük meg, akkor a nyirkos törölközők büdösek lesznek. A burkolás szempontjából fontos azt is átgondolni, hogy a burkolás milyen magasságig érjen. Ha a mennyezetig tartó burkolás mellett döntünk, akkor gondolni kell a páramozgásra is és szellőztető rendszert kell kiépíteni.

Mik a fürdőszoba felújítás főbb lépései?

Első lépés a bontási feladatok elvégzése. A csempe, a padló, a kád vagy zuhanyzó kibontása, elbontása. A bontás után egy teljesen üres helyiséget fogunk kapni, amely nem éppen a legszebb látvány. Következő lépés a falak vésése, amely során a régi csöveket kiszedik, hogy később a helyükre újakat tegyenek. A fürdőszoba felújítások során sokszor javasolják, hogy a teljes fürdőszobát érdemes újrabetonozni, így a padlót is teljes mértékben fel kell vésni. Harmadik lépés az alapanyagoknak a beszerzése, amelyhez a vízvezeték szerelő és a burkoló szaktudása elengedhetetlen. Mindig a szakemberek tudják, hogy mi a jó termék, melyek azok, amelyek tartósak. A negyedik lépés a radiátorok, az elválasztó falak és a csövek beépítése, kiépítése.

Következhet a burkolás és a betonozás. A legutolsó lépés a kád vagy zuhanytálca és a fürdőszobai bútorok beszerelése. A különféle berendezések beszerelésére és a végső munkálatok elvégzésére érdemes egy egész hetet szánni. A felújítás végén azonban egy teljesen új és használható fürdőszobát kapunk türelmünkért és kitartásunkért cserébe.
 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Törökbálinton és környékén:

  Duguláselhárítás Törökbálint

  Törökbálint sem kivétel sajnos ott is elég gyakorta a dugulás a wc, lefolyó, mosogató-ban. Mivel Törökbálint már pest megyében egy kertes övezet ezért itt a kertekben is szokott probléma lenni. Nagyon sok cég inkább Budapesten és pár km-es vonzáskörzetében dolgozik csak és a pest megyei településekkel nem foglalkoznak. Nálunk ez nem így van! Cégünk Törökbálinton is dolgozik és nem plusz harmincezer forint benzin költséggel. Győződjön meg róla keressen minket Törökbálinton, weboldalunk: Duguláselhárítás Törökbálint, az áraink a földön járnak.

 • Partnerünk:

  MILYEN ÚJ RÁNCTALANÍTÓ KRÉMEK LÉTEZNEK?

  www.fiatalsagtitkai.hu

  fiatalsagtitikai.hu arra hívja fel a figyelmet hogy a ránctalanítás igen is lehetséges komolyabb műtétek nélkül. Termékeink krém alapúak és rettentően hatásosak. Miért? Azért mert a legújabb technológiával készültek. Képzeljük hogy a boltokban kapható krémek még a 80-90-es években lett kifejlesztve és azóta is azokkal az alapanyagokkal készítik. A fejlődő országokban már újabb technológiákat használnak és a fiatalsagtitkai.hu ezt akarja Magyarországon a köztudatba hozni. Nem szabad félni az ismeretlentől mert az új dolgok nem mindig rosszak főleg ha már több ezer ember elismerte a jótékony hatását. Csatlakozni szeretne? Vásárolni szeretne? A weboldalunkon ezeket megteheti. Nem csak Magyarországon hanem az egész világon vállalunk kiszállítást.

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelő Budapest:

  Vízvezeték szerelő Budapest

  A nagy kérdés: hol van a legtöbb dugulás vagy csőtörés Magyarországon? Természetesen a nagyvárosokban ahol régen lettek felhúzva gomba szerűen a társasházak és a ikerlakások. Akkoriban a mérnökök nem gondoltak a lejtésre és, hogy ezek a lakások akár 200 évig is állni fognak felújítás nélkül. Pedig ez így van és a legrosszabb helyzet Budapesten van természetesen. Már – már rettegünk lehúzni a WC-t vagy elmosogatni nehogy cső törésünk legyen vagy dugulásunk.  Látogassa meg weboldalam ahol megtalálja áraimat ami vízvezeték szerelés Budapest menüpont alatt talál.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás ár

  dugulaselharitas024.hu

  Az ár! Mindig az a legfontosabb a magyar embernek pedig a minőség sem utolsó szempont. Gondoljunk bele kifizetünk egyszer egy 5-10 ezer forintos árat egy olcsó duguláselhárítónak és 2 nap után újra nem folyik le a víz. Akkor jöhet a következő aki megint csak olcsó mert már 1x költöttünk rá akkor az már sok lenne, ha most sokat költenénk. Amikor harmadjára jön a profi duguláselhárító aki minőségi munkát végez viszonylag drágábban. Összeségében ugyan ott vagyunk ha, a duguláselhárítás ár-at megfizetjük egyszer egy minőségi szolgáltatásért.

 • Partnerünk:

  A profizmus belőlünk fakad!

  dugulasprofi.hu

  Válaszd a dugulasprofi.hu csapatát és meglátod, hogy nem viccelünk. Bármilyen dugulásod van mi megoldjuk és még 7 nap garanciát is adunk ( amit nem is kellene a törvény szerint). Nem új cég vagyunk hanem régimotorosok. Nem családi kis egyéni vállalkozók hanem sok kolléga és sok főnök. Egy szónak is 100 a vége válasz minket ha duguláselhárításról van szó, nem fogod megbánni. Nézz körül weboldalunkon is: duguláselhárítás Törökbálint. Egész pest megyében dolgozunk az összes településén.