A fürdőszoba felújítás következő lépése az előkészületek megtervezése
Társ oldalaink:

Fürdőszoba felújítás, átalakítás

Fürdőszoba

A fürdőszoba felújítás bizony anyagi ráfordítás nélkül nem megoldható. Minden esetben olyan tervekkel kell előállni, amelyet a pénztárcánk is elbír. Pontos kalkulációval, szükség esetén kompromisszumos megoldásokkal a tervet tartani lehet. A tehetősebb családoknál nem ritka, hogy lakberendezőt kérnek fel a tervek elkészítésére, de mi magunk is elkészíthetjük a terveket. A neten számtalan ötletet lehet elcsípni, de természetesen a szerelő szakemberek is segítséget nyújthatnak már a tervezés során.

A fürdőszoba felújítás következő lépése az előkészületek megtervezése:

A felújítási munkálatok során a fürdőszoba használhatatlan lesz, így ez némi tervezési feladatot igényel a család összes tagjától. A tervezés során a feladatok elvégzéséhez érdemes az időt is meghatározni, így tisztán láthatjuk majd, hogy hány napig vagy hétig kell nélkülözni a fürdőszobát. Az elkészülést befolyásolja a felhasznált anyagok száradási ideje, a takarítási idő és még az előkészület is.

Hívjunk szakembert!

A szakember kiválasztása talán a legfontosabb lépés, hiszen a munkálatokat bízhatjuk generál kivitelezőre, vagy szakemberekre. Amennyiben a szakembereket választjuk, úgy jelentős szervezési munka fog ránk hárulni, erre jobb felkészülni. Generál kivitelezőnél semmi teendőnk nem lesz, hiszen ő lesz a felelős a fürdőszoba felújítás minden munkálatáért.

A burkoló feladatai:

A tervezés után a szakemberrel mindenképpen szükséges egyeztetni, hiszen sokszor az álmok nem kivitelezhetők. Amennyiben nem szeretnénk átázott falakat, átgondolatlan elhelyezést inkább egyeztessünk le minden lépést a burkolóval. A zuhanyzó lefolyó magasságának problémája nagyon sokszor előkerül, hiszen a vízszerelő mindig magasabbra építi be, mint azt kellene. Pontosan tudni, kell, hogy mekkora kádat, vagy milyen magas zuhanytálcát lehet behelyezni.

A kritikus helyeket még burkolás előtt el kell látni vízszigeteléssel. A fürdőszoba felújítás során több szakma is képviselteti magát, így a gondos tervezés és a feladatok ütemezése elkerülhetetlen. Ma már egyre nagyobb divat a fürdőszobai hangulatvilágítás, így ha ebben gondolkodunk, akkor azt már eleve be kell terveznünk, hiszen ezek a fürdőszoba falába kerülnek beépítésre a falfülkékbe. Fontos gondoskodni a fürdőszoba megfelelő szellőztetésére is, hiszen ha ezt nem tesszük meg, akkor a nyirkos törölközők büdösek lesznek. A burkolás szempontjából fontos azt is átgondolni, hogy a burkolás milyen magasságig érjen. Ha a mennyezetig tartó burkolás mellett döntünk, akkor gondolni kell a páramozgásra is és szellőztető rendszert kell kiépíteni.

Mik a fürdőszoba felújítás főbb lépései?

Első lépés a bontási feladatok elvégzése. A csempe, a padló, a kád vagy zuhanyzó kibontása, elbontása. A bontás után egy teljesen üres helyiséget fogunk kapni, amely nem éppen a legszebb látvány. Következő lépés a falak vésése, amely során a régi csöveket kiszedik, hogy később a helyükre újakat tegyenek. A fürdőszoba felújítások során sokszor javasolják, hogy a teljes fürdőszobát érdemes újrabetonozni, így a padlót is teljes mértékben fel kell vésni. Harmadik lépés az alapanyagoknak a beszerzése, amelyhez a vízvezeték szerelő és a burkoló szaktudása elengedhetetlen. Mindig a szakemberek tudják, hogy mi a jó termék, melyek azok, amelyek tartósak. A negyedik lépés a radiátorok, az elválasztó falak és a csövek beépítése, kiépítése.

Következhet a burkolás és a betonozás. A legutolsó lépés a kád vagy zuhanytálca és a fürdőszobai bútorok beszerelése. A különféle berendezések beszerelésére és a végső munkálatok elvégzésére érdemes egy egész hetet szánni. A felújítás végén azonban egy teljesen új és használható fürdőszobát kapunk türelmünkért és kitartásunkért cserébe.
 • Partnerünk:

  A szakember mindig jól jön a háznál:

  szakember logo

  Aszakember.hu duguláselhárítással foglalkozik és amint a címünkben is lehet olvasni mi szakemberek vagyunk akiknél nincs lehetetlen. A mai világban ahol a virtuális valóság lassacskán a háztartások mindennapjává fog válni, a szakmunkákat egyre kevesebben tudják elvégezni. Már 10 középkorú emberből 8 össze tud rakni egy számítógépet vagy megcsinálni bármit ami számítástechnika de egy vízvezetéket nem tud megjavítani. Cégünk szakemberei nem tudnak számítógépet szerelni de minden mást meg tud javítani a lakásban. Ahogy haladunk a korral egyre jobban ez lesz a tendencia, keressen minket ha szakember-re lenne szüksége.

 • Partnerünk:

  Hotel kereső:

  hotel kereső

  Budapesten sok jó hotel van, sőt már annyi, hogy nem lehet őket nyomon követni. Weboldalunk azért jött létre, hogy pár neves éttermet bemutasson azoknak akik nem ismerik a főváros legjobb helyeit. Lehetőség van új éttermeket is beküldeni amiket ismer és itt nem találta meg, de csak és kizárólag több csillaggal rendelkező éttermek szerepelhetnek a weboldalon. Jelenleg több mint 2000 hotel van pl: Budapesten de a számuk továbbra is rendületlenül nő. Látogasson el hotel kereső weboldalunkra és válogasson kedvére.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Budakeszi:

  Duguláselhárítás Budakeszi

  Nem csak a fővárosban Budapesten lehet valakinek dugulása hanem bárhol pl: Budakeszi-n is. Cégünk Budakeszi-n is vállal duguláselhárítást legyen az wc, mosogató, kád, zuhanytálca, padló összefolyó stb.. minden féle dugulással elbánunk. Cégünk 2008-óta foglalkozik dugulása hárítással, rengeteg referenciánk is van a weboldalunkon. Látogasson el és még az fix árainkat felől is tud tájékozódni a weboldalunkon: duguláselhárítás Budakeszi.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Tárnok:

  duguláselhárítás Tárnok

  Nem csak a fővárosban Budapesten lehet valakinek dugulása hanem bárhol pl: Tárnok-on is. Cégünk Tárnok-on is vállal duguláselhárítást legyen az wc, mosogató, kád, zuhanytálca, padló összefolyó stb.. minden féle dugulással elbánunk. Cégünk 2008-óta foglalkozik dugulása hárítással, rengeteg referenciánk is van a weboldalunkon. Látogasson el és még az fix árainkat felől is tud tájékozódni a weboldalunkon: duguláselhárítás Tárnok.

 • Partnerünk:

  Társasházkezelő Pest megyében:

  Provi-Domus társasházkezelő Kft.

  A Provi-Domus társasházkezelő Kft. óriási tapasztalattal és a háta mögött számos társasház kezeléssel büszkélkedhet. Nem csak a mindennapos vagy időszakos problémákat oldjuk meg a számvizsgálaton kívül, hanem teljes körűen képzettek vagyunk felújításokban is. Nincs megelégedve az előző közös képviselő munkájával? Gondjai vannak a szomszédokkal de a közös képviselő nem cselekszik? Akkor próbáljon ki valami újat és valami jobban mert cégünk kifejezetten erre szakosodott.