Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere
Társ oldalaink:

Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere

Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere

A sarokszelep csere illetve bekötése minden egyes vízfogyasztó eszköz esetében elhagyhatatlan. Mosdókhoz, WC tartályokhoz, mosogatók alá kell beszerelni a sarokszelepeket.

Milyen szerepet tölt be a sarokszelep, sarokcsap?

A különféle javítási, karbantartási munkálatok során a problémák kiküszöbölésére fontos, hogy sarokszelep álljon rendelkezésünkre. Ennek hiányában egy-egy munkafolyamat során a teljes vízhálózatot el kell zárni, amely kellemetlen lehet. Probléma esetén a sarokszelepet ott lehet elzárni, ahol a gond felmerült. Amennyiben egy mosdónál kell javítási munkálatokat végezni, így nem szükséges a WC víz elzárását is elvégezni, így az továbbra is szabadon használható. Ha nincsen sarokszelep, akkor a teljes háztartás víz nélkül marad a szerelés időszakára. Vízfolyás esetén a sarokszelepet elzárva már nem kell attól tartani, hogy a víz továbbra is csöpögni fog. Társasházaknál nagyon fontos a sarokcsap megléte, hiszen ha egy lakásban a flexibilis cső felmondja a szolgálatot, akkor az egész társasházban el kell zárni a vizet. Mire a gondnok intézkedik, addigra talán minden érintett lakás beázik.

Mikor kell sarokszelepet cserélni?

Mint minden, így a sarokszelepek is képesek elöregedni, azaz időszakonként ellenőrizni kell azokat és igény esetén gondoskodni a cseréjükről. Amikor azt érezzük, hogy a sarokszelepeket nagyon nehéz kinyitni, vagy elzárni akkor biztosak lehetünk abban, hogy elérkezett a csere időpontja.

Milyen sarokszelepet érdemes beszerelni?

Ma már nagyon sokfajta sarokszelepet kínálnak az üzletekben, de érdemes a kicsit drágább és megbízható szelepeket megvásárolni. A kínai áruk legtöbbször megbízhatatlanok, ezért ha e mellett döntünk, akkor gyakori cserére fog szorulni. A kicsit drágább, de megbízható szelepek mellett érdemes letenni a voksunkat. Magyarország kedvelt márkái a Mofém, a Schell és a Grohe. A sarokszelep cseréket mindig bízzuk szakemberre, hiszen ha beletörik a falba, akkor a szifont is cserélhetjük, így még nagyobb kiadást okozunk saját magunknak.
Szelep csere folyamata:
Legelső lépésként a főcsapot kell elzárni és ellenőrizni, hogy nincsen nyomás alatt a rendszer, azaz nem folyik a víz. Ezután következhet a szerszámok segítségével a lazítás és a régi sarokszelep leszerelése. Miután felszereltük az új sarokszelepeket érdemes egy nyomáspróbát elvégezni, amely során a pontos működést ellenőrizhetjük. Ehhez a főcsapot újra meg kell nyitni.
 • Partnerünk:

  Lefolyótakarítás olcsón

  lefolyotakaritas.hu

  Minden házban van lefolyó ahová bevezették a vizet, ugyebár ahol lefolyik a víz az a lefolyó (csatorna). Képzeljük el, hogy abba a kis csőbe belekerül az ételmaradék vagy éppen a macskaalom stb. Ekkor keletkeznek a dugulások amiket sokan nem is értenek mi történt. Összeségében nagyon egyszerű egy kis csőbe ha leengedünk olyat ami túl nagy akkor az megakad és nem megy utána le semmi. Ilyen amikor a barlangász beszorul egy kis folyosóba vagy a torkunkon a falat. Mi duguláselhárítók azért vagyunk, hogy kidugítsunk és újra élhetővé tegyük a lakást. Látogasson el a weboldalunkra ( https://lefolyotakaritas.hu/ ) ahol sokkal több információt talál erről a témáról.

 • Partnerünk:

  Autóval Görögországba

  Autóval Görögországba

  Ha nyaralás akkor csak az autó, mert kényelmes és nem kell senkihez alkalmazkodni. Gondoljunk bele ha repülővel utaznánk akkor a reptéren kell fél napokat várakozni de ha busszal akkor meg alkalmazkodni kell sok más emberhez kis helyen sokáig. Utazni jó, mindenki szeret világot látni de a leghatékonyabb és legjobb megoldás ha ezt a saját autónkkal tesszük meg. Abban az esetben ha elfáradnánk akkor több szálláshelyen is lepihenhetünk útközben, nem beszélve ha kisebb gyerekekkel utazunk. Utazzunk autóval Görögországba.

 • Partnerünk:

  Költöztetés jó áron:

  költöztetés árak

  A költöztetés szakma egy igazán nehéz dolog és ezt szó szerint kell érteni. A kollégák minden nap reggeltől estig nehéz bútorokat emelgetnek és még hétvégén is. Ugyanis a legtöbb költözni vágyó vagy éppen költöző ember / család hétvégén ér rá főleg. Ami biztos, hogy aki nem tapasztalt költöztető annak nem lesz könnyű dolga költözésnél és még lehet károkat is fog okozni magának. A költöztetés árak-at kiszámíthatja weboldalunkon.

 • Partnerünk:

  Szobafestő mázoló Pest megyében!

  szobafestés

  Nincs olyan helyzet amikor azt javasolná egy szakember, hogy ne fessük újra a szobát. Több oka is van ennek de a legfontosabb az, hogy a változatosság és a higiénia az ott lakók szempontjából felbecsülhetetlen. A fő szezon a festésnek a nyár ezt senki sem vitatja mert a falakat szellőztetni kell és ezt télen nem lenne túl kellemes kivitelezni. A szoba színei olyanok lehetnek amilyet csak akarunk, vagy amit a pénztárcánk kibír. Bízza profikra a szobafestés művészetét mert az a biztos.

 • Partnerünk:

  Milyen veszélyei vannak, ha sofőrszolgálatot hívok?

  Milyen veszélyei vannak, ha sofőrszolgálatot hívok?

  Természetesen mindenki magában bízik meg legjobban vagy abban, aki már 10-20 éve balesetmentesem vezet. Az Alexandra sofőr szolgálat munkatársai pont ilyen sofőrök, baleset kizárva és tökéletes pont mentes jogosítványok. Arról nem is beszélve hogy a luxusautóink biztonsági felszereltsége hibátlan. Azt is érdemes megemlíteni ha Ön siet és fáradt akkor érdemesebb egy sofőrt hívni mert ha belesettet okoz vagy kárt akkor nem az Ön hibája hanem a sofőré.