Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere
Társ oldalaink:

Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere

Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere

A sarokszelep csere illetve bekötése minden egyes vízfogyasztó eszköz esetében elhagyhatatlan. Mosdókhoz, WC tartályokhoz, mosogatók alá kell beszerelni a sarokszelepeket.

Milyen szerepet tölt be a sarokszelep, sarokcsap?

A különféle javítási, karbantartási munkálatok során a problémák kiküszöbölésére fontos, hogy sarokszelep álljon rendelkezésünkre. Ennek hiányában egy-egy munkafolyamat során a teljes vízhálózatot el kell zárni, amely kellemetlen lehet. Probléma esetén a sarokszelepet ott lehet elzárni, ahol a gond felmerült. Amennyiben egy mosdónál kell javítási munkálatokat végezni, így nem szükséges a WC víz elzárását is elvégezni, így az továbbra is szabadon használható. Ha nincsen sarokszelep, akkor a teljes háztartás víz nélkül marad a szerelés időszakára. Vízfolyás esetén a sarokszelepet elzárva már nem kell attól tartani, hogy a víz továbbra is csöpögni fog. Társasházaknál nagyon fontos a sarokcsap megléte, hiszen ha egy lakásban a flexibilis cső felmondja a szolgálatot, akkor az egész társasházban el kell zárni a vizet. Mire a gondnok intézkedik, addigra talán minden érintett lakás beázik.

Mikor kell sarokszelepet cserélni?

Mint minden, így a sarokszelepek is képesek elöregedni, azaz időszakonként ellenőrizni kell azokat és igény esetén gondoskodni a cseréjükről. Amikor azt érezzük, hogy a sarokszelepeket nagyon nehéz kinyitni, vagy elzárni akkor biztosak lehetünk abban, hogy elérkezett a csere időpontja.

Milyen sarokszelepet érdemes beszerelni?

Ma már nagyon sokfajta sarokszelepet kínálnak az üzletekben, de érdemes a kicsit drágább és megbízható szelepeket megvásárolni. A kínai áruk legtöbbször megbízhatatlanok, ezért ha e mellett döntünk, akkor gyakori cserére fog szorulni. A kicsit drágább, de megbízható szelepek mellett érdemes letenni a voksunkat. Magyarország kedvelt márkái a Mofém, a Schell és a Grohe. A sarokszelep cseréket mindig bízzuk szakemberre, hiszen ha beletörik a falba, akkor a szifont is cserélhetjük, így még nagyobb kiadást okozunk saját magunknak.
Szelep csere folyamata:
Legelső lépésként a főcsapot kell elzárni és ellenőrizni, hogy nincsen nyomás alatt a rendszer, azaz nem folyik a víz. Ezután következhet a szerszámok segítségével a lazítás és a régi sarokszelep leszerelése. Miután felszereltük az új sarokszelepeket érdemes egy nyomáspróbát elvégezni, amely során a pontos működést ellenőrizhetjük. Ehhez a főcsapot újra meg kell nyitni.
 • Partnerünk:

  Ingatlan eladás, vásárlás, albérlet vagyis: E.V.A.

  eva.ingatlan.hu

  Az ingatlanpiacon annyi jogszabály van mint égen a csillag, ha nem akarunk eltévelyedni benne akkor érdemes utána olvasni. Az eva.ingatlan.hu arra vállalkozott, hogy összeszedje az alap tudnivalókat az ingatlan piaci törvényekről. Nem csak olvasni lehet hanem beszélgetni is, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a témával kapcsolatban. Nem ritkán hallani hogy az albérlők megszegték a szerződésüket és a tulajdonos nem tudja hogy mi a teendő. Járjon utána hogy ne eshessen meg Önnel.  

 • Partnerünk:

  ABC duguláselhárítás bemutatása:

  ABC duguláselhárítás

  Cégünk vízvezeték szereléssel és duguláselhárítással foglalkozik immáron 2006-óta. Szakembereink vízvezeték szerelők és szakmunkások akik alkotják. Minden elvégzett munkánkra 7 nap garanciát vállalunk, a számla igazolásával. Számos referencia képeink és videóink vannak mint vízvezeték szerelés és duguláselhárítással kapcsolatban. Vállalunk wc, mosogató, kád, fürdőszoba, zuhanyzó, csatorna duguláselhárítást és vízvezeték szerelést. Látogasson el weboldalunkra ( ABC duguláselhárítás ) ahol árainkról és referenciáinkkal kapcsolatban is tájékozódhat.

 • Partnerünk:

  Linképítés amit csak a Google-Ön Túl! tud:

  linkkatalógus Google-Ön Túl!

  Manapság (2017) már nem csak a modern technológiák változnak /  fejlődnek pl: VR szemüveg, okos autó, okos szemüveg stb.. hanem a weboldalak és a keresők. Az óriás kereső a Google megpróbál minél jobb találati listát összehozni a látogatóinak, mert az mindenkinek jó. Ezért is fejleszti az algoritmusait amik befolyásolják a helyezéseket. Jelenleg a linkkatalógus és a céges katalógusok amik régebben virágoztak jelenleg haldokolnak. Viszont van olyan ami nem, nálunk még látogatók is olvassák a katalógusunkat. Miért? Azért mert minőségi és azt találja ott a látogató amit keres.

 • Partnerünk:

  Bojler szerelés fix áron:

  bojler szerelés

  A melegvíz egyik feltétele a bojler megléte, lehet ez ipari vagy egy kis háztartás bojlere az nem számít. Valaminek fel kell melegíteni a vizet és ha ez nincs meg akkor marad a hidegvíz lehetősége amit nem igazán szeret mindenki. Cégünk bojlerszereléssel és cseréjével foglalkozik immáron pár éve. Egy bojler szerelése nem tart olyan sokáig és az árak sem olyan magasak mint egy vízvezeték szerelésnél. Látogasson el weboldalunkra ahol megismerkedhet a bojler szerelés titkaival és lépéseivel.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárító cég Érd-en:

  duguláselhárítás érd

  Cégünk Biatorbágy-ról indult még 2006-ban és folyamatosan fejlődve már egész Pest megyében dolgozunk és hárítjuk el a dugulásokat. Minden kisvállalkozó alulról kezdi és mi is tisztában vagyunk ezzel hiszen azok voltunk. Normálisan és kedvesen bánunk minden kedves ügyfelünkkel és minden elvégzett duguláselhárításra 7 nap garanciát adunk. A weboldalunkon ( duguláselhárítás érd ) tájékozódhat árainkról és szolgáltatásainkról. Minden kedves visszatérő ügyfélnek plusz kedvezményt adunk.