Vízóra csere

Elromlott vagy új vízórák esetében szükséges szakember segítségét kérni. Amennyiben a vízóráról lejárt a hitelesítési idő, úgy is szükséges, hogy az erre hivatott szakember végezze el a feladatot. Természetesen egyedileg kialakított vízórákat is el lehet készíteni, de ehhez végképp szakember szükséges, aki esetleg foglalkozik tervezéssel és kivitelezéssel is.

vizora kép

A vízóra csere menete:

Vízóra cserét csak olyan szakembertől rendeljünk meg, aki garanciajegyet és számlát is ad. A szakember az elzáró szelvényt, a vízórát és még a csatlakozáshoz szükséges idomokat is biztosítja a vízóra csere során. Falon kívül, a falba süllyesztve, csaptelep elé vagy mögé, csempeszeleppel, csaptelepre is fel lehet szerelni a vízórákat. Ez mindig attól függ, hogy milyen a kialakítás. Egy új lakás esetében érdemes ezt előre alaposan átgondolni. A vízórák minden esetben a felszerelés napjától mérik a vízfogyasztást és a Díjbeszedő vállalat visszamenőleg számolja el a felhasznált mennyiséget. A vízóra csere fontos lépése hogy a helyreállítási munkálatokat is elvégezze a szakember. Ide sorolható a vakolat illetve még a burkolatnak is a helyreállítása.

A hivatalosan dolgozó szakemberek minden esetben magukkal hozzák a „Mellékmérős díjmegosztási szerződést” és az „Igénybejelentő mellékmérő szerelési terv jóváhagyásához” elnevezésű nyomtatványokat. A felszerelt vízóra csak a szerződések aláírása után használható hivatalosan. A vízórákat emellett a Vízművek minden esetben ellenőrizni fogja, hiszen ők azok, akik átveszik a szerelés után a vízórát. Ez tipikusan olyan feladat, amelyet csak szakember végezhet, így mi magunk ne álljunk neki a vízóra cserének.

Hogyan történik a vízóra csere szerelése?

Ha nem cseréről, hanem új vízóra üzembe helyezéséről van szó, akkor a megbeszélt időpontban a helyszínre érkezik a szakember. Segít az összes nyomtatvány kitöltésében, a kivitelezés alapján elkészíti a tervrajzot. Társasházak esetében a Közös képviselővel is alá kell íratni a hivatalos nyomtatványt. A nyomtatványt a tervekkel együtt már a szakember adja be a Vízműhöz. Ezután hivatalosan is bejegyzik a vízórát. Minden esetben postán küldi meg a Vízmű az aláírt papírokat. Ha ez már a kezünkben van, akkor a Vízműnél időpontot kell egyeztetni a MEO-ra. ha a Vízmű munkatársa leplombálja a vízórát, akkor a szerelés véget ért és zavartalanul lehet használni a vizet a lakásban.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink:

Összes szolgáltatás

© 2006 - 2023, 0-24 Varga Lakásszervíz Kft.