ízóra csere | vízvezeték szerelő fix áron
Társ oldalaink:

Vízóra csere


Elromlott vagy új vízórák esetében szükséges szakember segítségét kérni. Amennyiben a vízóráról lejárt a hitelesítési idő, úgy is szükséges, hogy az erre hivatott szakember végezze el a feladatot. Természetesen egyedileg kialakított vízórákat is el lehet készíteni, de ehhez végképp szakember szükséges, aki esetleg foglalkozik tervezéssel és kivitelezéssel is.

Vízóra csere menete

Vízóra cserét csak olyan szakembertől rendeljünk meg, aki garanciajegyet és számlát is ad. A szakember az elzáró szelvényt, a vízórát és még a csatlakozáshoz szükséges idomokat is biztosítja a vízóra csere során. Falon kívül, a falba süllyesztve, csaptelep elé vagy mögé, csempeszeleppel, csaptelepre is fel lehet szerelni a vízórákat. Ez mindig attól függ, hogy milyen a kialakítás. Egy új lakás esetében érdemes ezt előre alaposan átgondolni. A vízórák minden esetben a felszerelés napjától mérik a vízfogyasztást és a Díjbeszedő vállalat visszamenőleg számolja el a felhasznált mennyiséget. A vízóra csere fontos lépése hogy a helyreállítási munkálatokat is elvégezze a szakember. Ide sorolható a vakolat illetve még a burkolatnak is a helyreállítása. A hivatalosan dolgozó szakemberek minden esetben magukkal hozzák a „Mellékmérős díjmegosztási szerződést” és az „Igénybejelentő mellékmérő szerelési terv jóváhagyásához” elnevezésű nyomtatványokat. A felszerelt vízóra csak a szerződések aláírása után használható hivatalosan. A vízórákat emellett a Vízművek minden esetben ellenőrizni fogja, hiszen ők azok, akik átveszik a szerelés után a vízórát. Ez tipikusan olyan feladat, amelyet csak szakember végezhet, így mi magunk ne álljunk neki a vízóra cserének.

Hogyan történik a szerelés?

Ha nem cseréről, hanem új vízóra üzembe helyezéséről van szó, akkor a megbeszélt időpontban a helyszínre érkezik a szakember. Segít az összes nyomtatvány kitöltésében, a kivitelezés alapján elkészíti a tervrajzot. Társasházak esetében a Közös képviselővel is alá kell íratni a hivatalos nyomtatványt. A nyomtatványt a tervekkel együtt már a szakember adja be a Vízműhöz. Ezután hivatalosan is bejegyzik a vízórát. Minden esetben postán küldi meg a Vízmű az aláírt papírokat. Ha ez már a kezünkben van, akkor a Vízműnél időpontot kell egyeztetni a MEO-ra. ha a Vízmű munkatársa leplombálja a vízórát, akkor a szerelés véget ért és zavartalanul lehet használni a vizet a lakásban.