WC csésze csere

WC csésze csere nem csak akkor jöhet számításba, amikor egy újabb csészét dobnak piacra és arra vágyunk, hanem akkor is, amikor tönkre megy. A megrepedt csészét már nem lehet tovább használni, hiszen meg van az esélye annak, hogy a víz szivárogni fog és a teljes burkolat tönkre megy. Ha nehezebb tárgy kerül bele a csészébe és súlyánál fogva eltöri a csészét, akkor is szükséges a csere. Sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy amikor a duguláselhárítás folyamata során a csészét is felszedik, már nem biztos, hogy újra vissza tudják rakni, hiszen a felszedés közben össze is törhet. Attól függ, hogy mivel került rögzítésre. Nem oldható kötések esetén ne is számoljunk azzal, hogy azt a csészét még valaha vissza lehet rakni.

wc kép

Milyen rögzítéseket használnak a WC csészék cseréje esetében?

Oldható és nem oldható kötések segítségével rögzítik a szakemberek a csészéket. A homokos cementtel rögzített csészék olyan szinten ragadnak a padlóhoz, hogy szinte felszedhetetlenek. Ezt a módszert még talán ma is használja pár szakember, de a döntő többség a modernebb megoldásokat részesíti előnyben. A csavaros sziloplaszttal rögzített csészék felszedhetők, így a tulajdonosoknak nem kell azzal számolniuk, hogy a WC csésze kárba megy. Ezzel a módszerrel rögzített csészék esetében a csavarhoz kulcs szükséges és a sziloplasztot pedig el lehet vágni akár egy sniccerrel is.

Milyen WC csészét érdemes választani a fürdőszoba felújítás során?

A kagyló típusának meg kell egyeznie a régi csésze típusával, amely leszerelésre kerül, hiszen szerelési szempontból ez fontos. Két fajta csésze közül lehet választani. Mély vagy lapos öblítésű. Szerelés szempontjából már másképpen kerülnek megkülönböztetésre, hiszen a hátsó és az alsó kifolyású csészék közül lehet választani. A falra szerelt csészék mindig hátsó kifolyással rendelkeznek, míg a földre szereltek az alsó kifolyásúak. Ennek azonban két fajtája is van, a mély vagy a lapos öblítésű.

WC csésze csere szakszerűen!?

A szerelvényboltban a csésze mellett szükséges még egy-két apróságot is beszerezni, ez a 2 db tipli, a 2 db rögzítő csavar, 1 db WC ültető gumi és természetesen a sziloplaszt. A wc csészét meg kell fordítani és rá kell húzni az ültetőgumit. Előtte érdemes bezsírozni, hogy jobban csússzon. Ezt a munkafolyamatot igen nagy odafigyeléssel végezzük, mert a bűzelzárásról gondoskodik. Amennyiben billeg a csésze, úgy szükséges a fűrészelés, hogy egy síkba kerüljön a burkolattal. A furatokon keresztül rögzíteni kell a csészét 10-12 mm tipli és a csavar szükséges hozzá. Csavarból érdemes a rézcsavart választani, mert az szint örökéletű lesz, gondot nem fog okozni a további években. A csavarokra tegyünk műanyag védőt, így megakadályozhatjuk a csésze eltörését vagy feszülését.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink:

Összes szolgáltatás

© 2006 - 2023, 0-24 Varga Lakásszervíz Kft.